Globale links

  Een Tuinhuis bij het Johannahuis/Van Ommerenpark

  Sinds 20 maart jl. mogen de bewoners van het Johannahuis vanwege het coronavirus geen bezoek meer ontvangen. De medewerkers doen hun uiterste best om hen veel liefdevolle aandacht te geven. Er is door medewerkers o.a een kapsalon ingericht zodat iedereen er altijd netjes gekapt uitziet, er worden handmassages gegeven met rustgevende muziek op de achtergrond, er wordt veel aan beeldbellen gedaan en de bewoners hebben in de tuin heel veel van het mooie weer kunnen genieten. Helaas is het virus ook in het Johannahuis opgedoken en zijn een paar bewoners positief getest. Daardoor hebben wij afscheid moeten nemen van een paar bewoners. Dat is uitermate verdrietig en heeft ook grote impact gehad op de overige bewoners en de medewerkers.

  De behoefte aan het zien van familie en andere dierbaren groeit met de dag, en dat begrijpen wij volkomen. Een mogelijke verruiming van de bezoekregeling in het verpleeghuis is momenteel onderwerp van discussie. Daar zitten voors en tegens aan…
  Hoe blij waren wij daarom toen vorige week, op initiatief van een ‘overbuur’ Marieke Palm, en een dochter van een voormalige bewoner, Christine van Zuylen van Neijevelt, ons een aanbod werd gedaan om een ‘bezoekershuisje’ te plaatsen in de tuin! Dit bezoekershuisje maakt het mogelijk voor familie om veilig op bezoek bij de bewoner te gaan. Men kan elkaar zien en met elkaar praten, veilig gescheiden door een glaswand.

  Donderdag 30 april jl. is het bezoekershuisje geplaatst en kreeg in huis al snel de naam ‘Het Tuinhuis’… Zo hebben we het ook maar meteen officieel genoemd!
  Wij willen heel graag nog een aantal betrokkenen bedanken voor hun (financiële) ondersteuning: bewoners van Groot Hoogenlande, de Van Ommeren-de Voogt Stichting, familieleden van de bewoners, Rob de Raad, aannemer en Louis Vollebregt van ‘de Kleine Markt’. Nu kunnen we de komende maanden Het Tuinhuis gebruiken om bewoners en hun dierbaren weer dicht bij elkaar te brengen.
  We zijn enorm dankbaar dat dit met zoveel enthousiasme en betrokkenheid van velen tot stand is gekomen!


   

  Bel/Mail

  Bel ons op 070 512 45 00, of stuur ons een mail

  Route