Globale links

Over ons

De Stichting WAVO-park beheert en verhuurt 37 huurwoningen in het WAVO-park naar het gedachtegoed van de grondleggers Philippus Van Ommeren (1861-1945) en zijn echtgenote Wilhelmina de Voogt (1866-1935). 

In 1928 gebouwd

Het WAVO-park, vernoemd naar Wilhelmina Alida van Ommeren werd in 1928 gebouwd om kosteloos woonruimte te bieden aan personen die door de toenmalige crisis waren getroffen. Aan de rand van het landgoed 'Rust en Vreugd' werden 32 boven- en benedenwoningen gebouwd, een administratiegebouw, een lunchroom en een winkel. Het complex bood onderdak aan 28 families. 

Bijzondere architectuur

Voor het ontwerp werd de gerenommeerde Haagse architect Samuel de Clerq (1876-1962) gevraagd. Hij had al vaker opdrachten gekregen van de Van Ommerens. Het werd een bijzondere architectuur waarbij gekozen werd voor een ‘Symmetrisch opgezet complex op halve cirkelvormige plattegrond, bestaande uit twee bouwlagen onder een plat dak; het heeft een ritmische gevelgeleding met hogere hoek en middenpaviljoens en iets lager boven de gevellijn uitspringende tussenpaviljoens.’ De typisch Engelse Landhuis-stijl uit de jaren ’20 van de 20ste eeuw werd vooral toegepast om het bouwwerk aan te laten sluiten bij het landschappelijke karakter van het gebied. Het halve maan-motief is in de vijver voor het gebouw herhaald. 

Stichting WAVO-park

Sinds 1983 valt het WAVO-park onder de nieuw opgerichte Stichting WAVO-park en biedt het huurwoningen voor personen boven de 50 jaar, zonder kinderen en met een bruto maandinkomen van minimaal € 3.000 per maand. De Stichting WAVO-park is gevestigd in Wassenaar en verbonden aan de zusterstichtingen die de nalatenschap van de heer en mevrouw Van Ommeren - De Voogt beheren.

Meer informatie 

Neem contact op met Stichting WAVO-park voor meer informatie over de stichting en over de huurwoningen voor senioren.

Bel/Mail

Bel ons op 070 512 45 00, of stuur ons een mail

Route