Globale links

Over ons

De Stichting Rust en Vreugd werd in 1910 opgericht door het echtpaar Van Ommeren - de Voogt. Destijds had de stichting tot doel om “onbemiddelde dames uit te nodigen op het landgoed Rust en Vreugd als de persoonlijke gasten van de heer en mevrouw Van Ommeren”. 

Zomervakanties 

Later, in 1923, betrok het echtpaar zelf een nieuwgebouwde villa op het landgoed en kwam het oude huis volledig tot de beschikking van de stichting. Jaarlijks kwamen groepen van ongeveer 15 dames twee weken genieten van een zomervakantie in dit prachtige oord. 

Geldelijke bijdragen

Na de oorlog kreeg het huis een andere bestemming en werd de oorspronkelijke doelstelling op een andere, ruimere wijze ingevuld. De stichting heeft tegenwoordig geldelijke bijdragen beschikbaar voor volwassenen en kinderen die zelf de mogelijkheid niet hebben om door een vakantie of een andere vorm van ontspanning even uit een moeilijke fase in hun leven “te ontsnappen”. Voorbeelden zijn: een paar dagen in een huisje op de Veluwe of aan het strand. Ook uitstapjes naar parken als De Efteling behoren tot de mogelijkheden.
 
De Stichting Rust en Vreugd is gevestigd in Wassenaar en is verbonden met andere stichtingen die de nalatenschap van de heer en mevrouw Van Ommeren - de Voogt beheren.

Meer informatie 

Wilt u meer weten over onze stichting en de donaties? Neem dan contact op. Onze medewerkers vertellen u graag meer over onze inspanningen om hulpbehoevenden een vakantie te bieden. 

Bel/Mail

Bel ons op 070 512 45 00, of stuur ons een mail

Route