Globale links

Over ons

De Van Ommeren - de Voogt Stichting (VOS) werd in 1938 opgericht om de belangen te behartigen van zusterstichtingen en financiële donaties te geven aan projecten op filantropisch, sociaal en cultureel gebied in de regio groot Den Haag en Rotterdam. Stichters Philippus van Ommeren en zijn echtgenote Wilhelmina Alida de Voogt kochten begin vorige eeuw het landgoed Rust en Vreugd waar zij diverse stichtingen voor goede doelen hebben opgericht. Van Ommeren dankte zijn vermogen vooral aan zijn succesvol scheepvaartbedrijf in de haven van Rotterdam. Zijn onderneming is later opgegaan in Vopak (met de Vo van Van Ommeren). 

Stichtingen 

Tegenwoordig houdt de VOS zich bezig met belangenbehartiging van de zusterstichtingen Stichting Rust en Vreugd, Wilhelmina Alida Stichting, Stichting Wavopark en Stichting Johannahuis. Al deze stichtingen handelen naar het gedachtegoed van de stichters. 

Filantropische giften

Naast het ondersteunen van de zusterstichtingen spant de VOS zich in voor goede doelen. Zij geeft donaties aan organisaties en instellingen die een bijdrage vragen voor de financiering van concrete projecten. Het uitgangspunt daarbij is dat de VOS een substantiële bijdrage aan het project levert, maar niet het gehele project financiert. De stichting vraagt daarom altijd om informatie over het draagvlak, de medefinanciers en een projectbegroting.  

Meer informatie 

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze stichting en donaties. Onze medewerkers staan u graag te woord. 

Bel/Mail

Bel ons op 070 512 45 00, of stuur ons een mail

Route