Globale links

Aanmelding

Wanneer het moment is gekomen dat u of uw familielid besluit om niet meer zelfstandig te wonen, dan is dat vaak een grote stap. U komt niet alleen voor emotionele zaken te staan maar ook in regelwerk zult u in een geheel nieuwe wereld belanden. Hier hebben we de belangrijkste stappen voor u op een rijtje gezet. 

Wel of niet zelfstandig? 

U komt bij ons als u niet meer zelfstandig kunt wonen. Maar dat is per persoon verschillend. Wat de een nog wel denkt te kunnen doen, is voor de andere een onmogelijke opgave. Daarom bestaat er een zogenaamde zorgindicatie om in aanmerking te kunnen komen voor zorg volgens de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Alleen met deze indicatie kunt u bij ons terecht. 

Hoe komt u aan een WLZ indicatie?

Bespreekt u vooraf goed met uw huisarts, de thuiszorgmedewerkers, uw casemanager en uw naasten uw situatie en zorgen. Zij kunnen u eventueel helpen met de indicatieaanvraag, maar u kunt deze ook zelf doen. Een indicatieadviseur van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) zal na een persoonlijk gesprek met u besluiten of u in aanmerking komt voor een verhuizing naar een verzorg- of verpleeghuis. Voor meer informatie kunt u terecht op de site van het CIZ.

Wachtlijst

Als u de WLZ indicatie van het CIZ hebt ontvangen, dan kunt u zich inschrijven op de wachtlijst voor een zorgappartement van het Johannahuis. Het is helaas niet mogelijk om u een exacte inschatting te geven van de lengte van de wachtlijst. De wachtlijst kan door diverse invloeden variëren tussen enkele maanden tot enkele jaren.  

Maak een afspraak 

Wilt u meer weten over het wonen in het Johannahuis? Maak dan een afspraak voor een rondleiding door het Johannahuis. We vertellen u graag alles over onze zorg en mogelijkheden. 

Bel/Mail

Bel ons op 070 512 45 00, of stuur ons een mail

Route